Wat zijn de 'Gemeenschappelijke Ruimten'

en wat mag daar wel en niet?

In de splitsingsakte vindt u precies beschreven wat zaken en ruimten in het gebouw als “individueel” of “gemeenschappelijk” gekwalificeerd zijn. In het kort komt het hierop neer:

INDIVIDUELE ZAKEN EN RUIMTEN:

Alles wat bij uw koopwoning behoorde. Dus eigenlijk alles achter uw voordeur en bijbehorende ruimte, zoals uw berging.

Voor alle duielijkheid: De gevel van uw appartement behoord on algemene ruimten. Wel is in de splistingsakte vastgelegd dat het onderhoud aan u als eigenaar gedaan dient te worden.

Bij vervanging van de gevel en/of onderdelen hiervan dient u ter allertijden vooraf toestemming te vragen aan het bestuur (en uiteindelijk zal de ALV hierin het laatste woord hebben). Dit geldt bijvoorbeeld bij vervangen van ramen, gevelplaten en/of het installeren van een warmtepomp op uw balkon.

GEMEENSCHAPPELIJKE ZAKEN EN RUIMTEN:

Dit zijn kortgezegd alle overige ruimten in ons complex, waaraan geen huisnummer is verbonden. Uitzondering hierop zijn zogeheten 'technische ruimten', zoals de liftkamer, stoppenkast e.d.

De ruimten die een huisnummer hebben zijn:

- Alle appartementen

- Alle garages en het zogeheten 'brommerhok'

Wat er dus onder de gemeenschappelijke ruimten valt:

- De toegangshal

- Trapportaal | Lift | Noodtrappenhuis

- Fietsenhok | Gang bij bergingen

- Galerij

Wat mag wel en niet in de gezamenlijke ruimten?

Volgens de statuten mag u niets plaatsen in de gezamenlijke ruimten zonder toestemming van het bestuur en instemming van de Algemene Ledenvergadering (ALV). In de ALV is vastgesteld dat u wel kleinigheden - zoals bloembak, stoel/bank of dergelijke - op de galerij voor uw appartement mag plaatsen, mits de vrije doorloop minimaal 90 cm blijft.

Het is niet toegestaan om zaken op de galerij te plaatsen die naar beneden zouden kunnen vallen. Dus kort gezegd: Alles wat door de tralies van het hekwerk gehaald kunnen worden en zaken die eventueel stuk kunnen vallen op de galerij en dan dus in delen door het hekwerk naar beneden kunnen vallen.

Verder zijn de normen gelijk als bij openbare gelegenheden, dus bijvoorbeeld verboden te roken en vervuiling achterlaten.

Beheer gezamenlijke ruimten:

Het beheer ligt bij het bestuur, die op haar beurt verantwoording aflegt bij de Algemene Ledervergadering die op haar beurt altijd het laatste woord heeft.

Tot slot:

De toegangshal en fietsenhok zijn voorzien van brandmelders en cameratoezicht. Dit voor uw en onze veiligheid.